Specialimport – så går det till

Du kanske inte hittar den husbil, husvagn eller bil som du söker – då kan vi hjälpa till att göra en sökning i hela Europa.

Du anger dina specifika önskemål. Efter det letar vi upp några förslag. När vi hittat ditt fordon så betalar du en bokningsavgift på 25 000 kronor (den summan dras av från betalningen när du hämtar din husbil).

Efter det sker hemtransport till Sverige. Arbetet som följer är avregistrering av fordonet, ansökan om ursprungskontroll (för att se att historiken stämmer), registreringsbesiktning och identitetskontroll samt kontrollbesiktning.

När registreringsbesiktning och identitetskontroll är godkända registrerar besiktningsföretaget ditt fordon i vägtrafikregistret. Ditt fordon får då ett registreringsnummer. Transportstyrelsen skickar därefter både registreringsskyltar och registreringsbevis till din svenska folkbokföringsadress.

Innan fordonet levereras till dig görs en omfattande rekond där det ingår fukt- och gasoltest. Nu är fordonet ditt och redo för dina äventyr.